22 Temmuz 2015 Çarşamba

Yuvarlakçay

Merhaba,

Havalar ısınınca nereye gidilir, kahvaltı erken edilir ve dooooğruca Yuvarlakçay a üşümeye gidilir.
Gelen misafirler de orada çok iyi ağırlanır.




Beyoba sından geçilirken eski Taş değirmene bir selam çakılır, yakında geleceğim denilir. Unum bitmek üzere zira. 



Herzaman gittiğimiz Sarmaşık adlı lokanta bu sefer Nazik in Facebook da gördüğüm fotoğraflar yüzündn, Yeşilvadi lokantası olarak değiştirilir. Ama kalabalık ve izdiham, suyun akıntısının fazla olması sebebi ile tekrar huzur dolu Sarmaşık Lokantasına gidilir ve çok memnun kalınır. Yolda Kapari çalısının yeni, kornişon a benzeyen meyveleri kontrol edilir ve hımm buraya toplamaya gelmeliyim denir.



Dışarısı 40 dereceyken, 10 derece suya girilebilinemz. Beklenir, o sırada ayaklar uyuşur. Ama bir kere suya girince de ohhh denir, hep atlanmak istenir. Çıkınca ayaklarınız nerede bir süre bilemessiniz.



Güneşlenip kururken, bir türlü ısınamazssınız, dışarıyı, sıcaklığı hatırlar ohhh dersiniz. burada " HES" yapmak isteynlere şöyle bir selam edersiniz. Cık..cık.. larsınız. 



O sırada mor, siyah, yeşil, kahverengi kızböceklerini, yusufçukları görür, selam edersiniz. Güzelliğine hayran kalırsınız. Yanınızda ki çocukların eline birer saz çubuk verip, onları nasıl, kim daha fazla çubuğuna çağırabilecek oyunu oynarsınız.  Onları bu işle keyif alarak, aldırarak bayağı bir oyalarsınız.

Arada suya girer çıkarsınız. Ohhh dersiniz.

Çocuklara, kenara sıkışmış, Yuvarlakçayda ki sırayla dizilmiş ve sizden az yukarıda ki lokanta da suya giren insanların düşürmüş oldukları tek terlikleri toplatırsınız. Komik olur gülersiniz. İçinizden, hımm şu terlik güzelmiş, keşke öteki teki gelse dersiniz. 



şükranla yemek yersiniz, sonra birden ayaklarınız alttan alttan esen serin rüzgarla üşümeye başlar, sırtınızdan da bir serinlik gelmeye başlar, önce ıslak mayo değiştiririsiniz, sonra çorap niye almadım ki dersiniz.bir çay istersiniz, gelir. Hırka derken çocuklar huysuzlanır v kalkarsınız. Yukarı çıkınca havanın sıcaklığına inanamaz ve çevirisiniz klimanın düğmesini..

Kalın sağlıcakla 
Serin anne




3 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Siz anlatirken ben burda üsüdüm:)) Bizde dün Rothsee adli göle gittik,hava 38 ama suyun sicakligi sanki 10 -15 derece! Zorla girdim suya,cocuklar beni islatirken birde bakmisim alismisim,sonrada ilik oldu sanki,ama göl güzeldi,Almanya da cok var bu göllerden,temizligine hayran kaldim,zaten burdaki havalarda dört mevsim güzel olsaydi Almanlar bu tür yerleri cennete cevirirlerdi! Daha yeni yeni 35-40 derece görüyorlar:))Sevgiler size...Agustosta görüsmek dilegiyle...

Oglak Kizlari dedi ki...

Orada bile 38 mi.
Haydi bekliyoruz.
Sevgiler

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar.

Hem doğal ortamlarda vakit geçiriyorsunuz, hem de aldığınız besinlerle birlikte kullandığınız temizlik malzemelerine kadar doğal olmasına özen gösteriyorsunuz. Bu çok güzel bir olay. Bu kadar yağıştan sonra, böyle sıcak havalarla karşılaşmak da normal herhalde.

Ama yerküre ısınmaya devam ediyor. Bu iyiye bir işaret değil.
Selam ve dualarımla birlikte serin günler dilerim.