5 Mayıs 2014 Pazartesi

Çalınan bir köpek hikayesi.

Merhaba,

Bütün gün yağmur yağdı ve ben hiç üzülmedim desem. Ohhh toprak doydu güzelce, gerçi güneş çıksın bir saat sürmez kuruması o ayrı.

Karşımızda ki Hotel in yaklaşık 3-4 ay önce gelen pek akıllı pek mülayim kurt köpeği, haftanın konusu oldu bize dün değil evvelsi gün. Adı Prenses.

Ada nın arkadaşı geldi geçengün, bize dediki bu Prenses mi bizim Cesi ye çok benziyor.
Benziyor olabilir dedik geçiştirdik. Annesi gelince, güle güle dedik, uğurladık onları. Bir iki dakika geçmedi, geri döndüler. Annesi, bu köpek bizim Cesi, komşumuzun kopeği yavruları ile birlikte çalındı dedi.  Allah Allah... O arada gerçek sahipleri olduğunu düşündüğü  aileyi aradı, telefonda çığlığı duymalıydınız, aman orada bekle hemen geliyoruz.  

Ben o arada soruyorum, nasıl bu kadar emin olabiliyorsun aynı köpek olduğuna. Çağırınca geliyor dedi, e Prenses her çağırana giderki dedim ama ..

O ara sahipler geldi, Cesi gel dediler ve Prensesi görmeliydiniz. Bir koştu ki hani kolları olsa sarılacak. Yavrular dediler ama maalesef ortada yavru mavru yok. Meğer, gerçek sahibine garazı olan bir bey, köpeği ve yavruları satmış, vicdansız. Bizim Hotel in sahibi gel kızım, gel Prenses dedi birkaç kere ama Cesi gitti gider, arkasına bile bakmadı valla.

Hayretle bakakaldık. Üstelik Ada nn arkadaşı birkaç gün geç gelse, Prensesi vereceklermiş biliyormusunuz. Çünkü kızgınlık zamanı imiş ve çok erkek köpek geliyormuş geceleri. Müşteriler rahatsız oluyormuş filan. Yani Prenses-Cesi bir iki saatle bir başka hayata savrulmaktan kurtuldu.

Arada görmeye gideriz biz Cesi yi. Tatlı şey.

Kalın sağlıcakla
Bir yaşına daha girmiş anne

12 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Hayvan Dünyası için Türk filmi gibi bir hikayeydi :) Çok sevindim ama yavruları için üzüldüm.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

hay allahım.. o nasıl bir kızgınlıkmış öyle.. neyse ki mutlu sonla bitmiş..

bilge ve annesi dedi ki...

ne gaddar insanlar var bu nasıl zalimlik. Yazdıklarını okurken tüylerim diken diken oldu allahtan sahiplerini bulmuş, zavallı yavrular kim bilir nerede

Unknown dedi ki...

Madem sahibine kızdın köpekten ne istiyorsun! Köpek bir zaman sonra aileden biri gibi oluyor o nedenle çok sevindim sahibine kavuşmasına. :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Kimbilir kaç köpek böyle ve daha kötü hikayeler yaşıyor, tıpkı insanlar gibi :(

Hüzünlü anne.

-------------

Ayak izleri,

Allahtan :)

Şaşkın anne

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Tesadüfe bak ne güzel olmuş neyse sonu güzel bitmiş :)
Sevgiler canım ...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Tesadüfe bak ne güzel olmuş neyse sonu güzel bitmiş :)
Sevgiler canım ...

Mine Tozanlioglu dedi ki...

canım ya iyiki bulundu çok sevindim

Oglak Kizlari dedi ki...

Güven Turan,

Değilmi ya

Oh be diyen anne

Ra55 dedi ki...

Merhabalar.

Sahibine kızıp köpeğini ve yavrularını çalarak satan vicdansızın, evlenmek üzere istediği kızı alamayan caninin kızın diğer küçük kardeşini kaçırarak öldürmesi olayındaki zihniyet ve amaç aynı. İnsan olsun, hayvan olsun bu tür eylemleri esefle ve şiddetle kınıyor ve affı mümkün olmamakla birlikte ömürleri boyunca ölene dek en ağır ceza ile cezalandırılmaları gerekir diyorum.

Selam ve dualarımla.

Ra55 dedi ki...

Merhabalar.
Anneler Günü'nüzü kutlar; daha nice Anneler Günü'ne sağlıklı,huzurlu ve mutlu bir şekilde erişmenizi can-ı gönülden dilerim.
Edebi aleme irtihal etmiş tüm annelerimize de Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ederim.
Selam ve dualarımla.

Karyatid dedi ki...

aaa ne enteresan olmuş cesi prenses kişisi hikayenin en mutlusu elbet..