20 Ağustos 2012 Pazartesi

Kadırga koyunda snorkelle gördüğüm balıklar.

Merhaba,

Snorkel ile gördüğüm balıklar.  İlki bu hanım, MIRMIR. Fotoğrafın kaynağı bilinmiyor. Daha doğrusu hatırlamıyorum. Assos da deniz gezintilerimde sık gördüğüm bir balık. Bazan tek bazan sürü halinde dolaşıyorlar. Geçen sene Sokakağzın koyunda da çok görmüştüm. Gökçeada da da vardı.






mirmir

Daha sonra KEFAL hanım, Kaynak; http://www.frmtr.com/resim-galerileri/3684150-kefal-baligi-resimleri.html

Pis su balığı yemem diyordum ama Kadırga koyunda su pırıl pırıl. Yakalansa yenir hani. Bu gezimiz öncesinde zıpkın almak ço istiyordum kısmet olmadı. Sonra gezerken bak ne güzel dolaşıyorlar ben vuramam yaw bunları oldum.




Sonra, Ahtapot bey; Kaynak; http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj3O7307wuJH2WK23XZ2l7oresmhsg3P1_VyRnFt_lTQyyoQkNyqb5TcaYWoPywYOF_MSOehEVnpJXDDcnNKxP-wn5o5Ng-Si1L4rb-0gPr_0kKyErRNFYVYQagffX4ArReRIjySM2-fo0/s1600/k%C3%BC%C3%A7%C3%BCk+k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1+ahtapot.jpg&imgrefurl=http://crecod.blogspot.com/2010/08/kucuk-krmz-ahtapot.html&h=435&w=580&sz=65&tbnid=bGUF3IR17aABbM:&tbnh=103&tbnw=137&zoom=1&usg=__3XoBy07_5MxexK8GTDo9P3Lv598=&docid=l0ESzPqffyoBOM&sa=X&ei=XfcxULTDBcyxhAfkxYHoBw&ved=0CFsQ9QEwAw&dur=326

Sahilde insanları ayak bastığı yerde resmen bir hafta ikamet etti yavru bir ahtapot. Bulunduğu yere göre hemen renk değiştiren harika bir kamuflajcı. Bayıldım kendisine. En son Bozcaada da görüşmüştük kendisi ile.



Müren hanım;
Kaynak; http://www.virahaber.com/haber/olu-muren-baligi-bulundu-9505.htm










Tabi ben sadece kuyruğunu gördüm ve küçüktü, kayalıktan bir türlü çıkmadı. Mığrı da olabilir .
Kadırga koyunun sol tarafı yani, Bronz hotel in önü en harika yer. Dalgasız bir günde gittim oraya, su da sıcak ohhhh.. Ortalık yavru balık kaynıyordu. Harika harika. Yalnız gittim ben ama hava ve su çok güzeldi. Geçerken kayalar karnıma sürünüyordu.

Karagöz bey; kaynak; http://www.avmarketi.net/category/balik_cesitleri/deniz_baliklari
Kendileri çok hoş balıklar, bazan aniden dönüyorum bir bakıyorum neredeyse ayaklarıma sürünüyorlar, peşimden geliyorlar yada o bölgeye yeni geldiysem kesin yüzüme doğru meraklı bakışlarla yaklaşıyorlar.




Tekir hanım,  kaynak ; http://www.tarimziraat.com/su_urunleri/deniz_baliklari/
Büyüğü Barbun hanım hemen altta.



 


Pisi bey; kaynak; http://www.bakterim.net/hayvanlar-alemi/105768-dil-baligi-resimleri-bayagi-dil-baligi-ve-dil-baligi-hakkinda-bilgiler.html Gözlerinin yanda olması çok ilginç, öyle çok kuma benziyorlar ki bazan son anda farkediyorum onları.



Büyüğü olan  Barbun hanım; kaynak; balikyakalama.com



zargana hanım; kaynak; http://www.estanbul.com/zargana-belone-belone-92356.html

 
 
Suyun yüzeyine çok yakın sürüler halinde dolaşıyorlar. Bazan onları görmüyorsunuz ve neredeyse kafa atıyorsunuz.

Sardalya hanım; kaynak; http://blog.naturelifemagazine.com/?p=2345










 Gördüğüm iki balık daha var, biri gümüşi ve duvaklı çok ama çok güzel bir  balık diğeri de yine muhteşem, morumsu yada mavimsi,- malum renk körüyüm, üstüne bide su yansıması felaket.-
üst ve az yüzgeçlerini hareket ettirerek hareket eden bir balıktı. Onların ne balığı olduğunu bulamadım. Bir bilen varsa ve beni bilgilendirirse pek memnun olurum. İlhan bey sizden bu bilgiyi belki alabilirim diye umutla beklemekteyim.

Ada kız da merak saldı snorkel e ve oda yaptı, seneye ona göre snorkel de alacağız. Nasıl nefes alıyordu görmeliydiniz. Bide dolaşıyor balıkların peşinden zilli.


Birkaç türü de unutmuş olabilirim ama bilgiler bu kadar. Hedef ya zıpkın yada sualtı fotoğraf makinası, Yapraaaakkk ne zaman Kore ye gidicen.

Sevgiler.
Hobisel anne Çiğdem


 

5 yorum:

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ne güzelll, ben şu müren balığını sevemedim nedense ...

Melisa Demirel dedi ki...

Çok güzel balıklar :) Ada'yı da snorkel girişiminden dolayı tebrik ederiz. Blogger annelerden geldim, bana da beklerim. sevgiler.

Oglak Kizlari dedi ki...

Özlem,

Alla alla niye kine.
Neyse canım çok karşılaşılan bir balık diil nasılsa.

Snorkel sever anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Yonca nın annesi,

Geliyoruum.

Teşekkür ederiz.

Gururlu anne Çiğdem

Özgür Tatlar dedi ki...

ne guzel daliyorsunuz.bu sene ki dogum gunumde esim dalgiclik kursu hediye etti bana.ama hic cesaret edemiyorum.sizden cesaret alayim biraz..