11 Ağustos 2011 Perşembe

Charles Bronson, Ingiltere deki en kötü mahkum.

Günaydın,

Bu sabah spor yaparken bu film denk geldi. Seyrettim. Filmin sonunda Ada geldi ama onu sabah rutinini halletmek üzere banyoya gönderdim. Hiç çocuklara göre bir film değil.

Charles Bronson bir manyak. Bence böyle adamların hormonları bozuk, yani gelişlerinde bir hata var zaten. Evet, filmin başında hikaye gerçek diye yazdı. Inanamadım. Tam bir piskopat ve asla pişman değil. Bir kere daha hayata gelsem yaptıklarımı yine yaparım demiş Bronson, asıl adı da Michael Peterson. ( Film de Tom Hardy oynuyor, oda gençliğinde ufak tefek suçlardan içeriye girmiş)

Michael 19 yaşında silahlı soygunlara başlıyor ve o tarihren itibaren de -1974 - başı beladan kurtulmuyor. Aslında bütün bunları ünlü olmak için yapıyor. Hapishaneye girince de hiç rahat durmadığı için 4 tıl yatacakken 34 seneye uzuyor cezası.

Bu arada kendini ünlü film yıldızı 'Cherles Bronsonn'' a benzetiyor ve onun ismini alarak sanırım egosunu tatmin ediyor.

Londra da ki ilk gösterimde film başlamadan az önce ışıklar kararmış ve hapishaneden çıkmasına izin verilmeyen - normal olarak - Bronson un 5 dk lık telefon kaydı dinletilmiş, herhalde herkesin tüyleri diken diken olmuştur. Orda olamadığını aslında olabileceğini ama peşinde birsürü eli sopalı adam olacağını, -yani kaçabilirim ama yapmıyorum mesajı veriyor manyak- bu sebeple telefon ettiğini belirtmiş.




Filmi annesi beğense mutlu olurmuş. Film de annesinin davranışları da bana garip geldi. Acaba bizde mi böyle oluruz.... Yok canım olmayız.

Aşağıda ki resimde Bronson'un gerçek görünümü. Nasıl?




Adam hala hapiste zaten son 35 yıldır hapishanedeymiş ve bunun sadece 4 ayı dışarıda olmuş. Geri kalan zamanların çoğuda hücre de geçmiş. Orda iyi çizim yaptığı anlaşılmış ama kesinlikle sanat adamı kişiliğine sahip bir adam değil.

Filmin galasında herkes Bronson gibi bıyık falan takmış ki, akrabalrı resim çekip Bronson a gönderebilsin. Adam da yaptıkları ile gurur duysun ki bence bu da yanlış.

Bronson, hala hapiste ve Ingiltere nin en tehlikeli hapsedilmiş adamı olarak ünlenmiş.

Film güzel, başka bir dünyanın kapısını bizim için açıyor. Tavsiye ederim.

Yönetmen : Nicolas Winding Refn
Yapım : 2008
Oyuncular : Tom Hardy, Kelly Adams, Luing Andrews, Katy Barker


Sevgiler
Filmsever anne Çiğdem




8 yorum:

Karyatid dedi ki...

Hmm seyretme kardeşim böyle filmleri... :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Niyekine kardeşim.
Öperim

Asi bala Çiğdem

Karyatid dedi ki...

Kardeşim, Şu anda okuduğun kitaba bayıldım... Ada Karal:)

Karyatid dedi ki...

Gerenk yok kardeşim, daha hümainst filmler seyret kardeşim, akşama yemeğe geilyos kardeşim:)

Oglak Kizlari dedi ki...

O okuduğum kitaba ben de bayılıyorum. :-)

Operim.
Mutlu bala Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Buyrun kardesim.

Hala mutlu anne Çiğdem

mine dedi ki...

ne garip toplumda böyle tiplerin önü alınamıyor hatta giderek daha da üretiyoruz böyle tipleri galiba...

Oglak Kizlari dedi ki...

Bu filmler de yardımcı mı oluyor ne.
Kendi izlese vayy ben neymişim diycek herif!!!

Şaşırmış anne Çiğdem