9 Haziran 2011 Perşembe

Seven Seas Portakallı



Merhaba,

Önemli bir haberim var.
İlk defa dr. a sormadan kızıma bir vitamin, daha doğrusu ilaç verdim.
Sonuç; fiyasko. Özellikle kız çocukları için 5-6 yaşından sonra bu vitamini kullanmamak gerekiyormuş çünkü; erken ergenlik yapıyormuş iyimi. Bilgilerinize. Bana bu vitamini kullan diyen tüm arkadaşlarım, sakın darılıp üstünüze alınmayın, benim de bir özgür iradem var değilmi?
Bu vesile ile öperim hepinizi. Bu şişeyi bitireceğim ama bi da ıh..ıh..

Zeytinyağlı sarma yaptım. tarifmi bakınız;

http://mutfaksirlari.com/zeytinyagli-yaprak-sarma.html

Ayaklarımı güneşte bırakmayı severim ben. Canım tatil çekince, ayaklarımı güneşe çıkarır ve Cem e tatilim geldi derim. Bu aralar o moddayım. Ekonomik durum nanay ama kimin umurunda. Sonuçta para gelir ama zaman gelmez değilmi. Üstelik ayaklar da eşe gösterilmiş. Durmamak lazım, inmek lazım Çıralı ya şöyyylleee... Kader, kısmet. Resim 2

Ada kızın bu haftasonu müsameresi var. ilk müsameremiz. Inşallah oraya çıkabilecek kadar iyi hisseder kendini. Ada cım, neler yapacaksınız diyorum, süpriz diyor. Büyükkanne sormuş ıh..ıhh banamısın demiyor. Ketum olacak kızım Yaprak teyzesi gibi. Yaprak a da sorarım, neredesin? cevap: dışarıdayım. Hey allahım, onu bizde biliyoz dimi. Evet kızım için üç şeyi kesinleştirdik. Merhametli, esprli ve ketum. Şimdilik bu kadar. Umarım onun için akıllı, seyahat etmeyi seven ve sağlıklı da diyebilirim. Allah hepsini iyi insanlara rast getirsin.

Ada kızın burnu çok tıkalı, açamıyorum. Otrivine, okyanus suyu banamısın demiyor. Ağzından ve horlayarak nefes alıyor garibim. Bu akşam ateş mateş dinlemeyeceğim ve sıcak bir havuz banyosu ile nefes alabilir biçimde yatıracağım onu. Diyorum ama ateş çıkarsa yapamam tabi.
Yarın sabah dr. a da gideceğiz zaten. Bakalım ne diyecek. Dr dan önce oturma banyosu yaptık ama açılmadı burun yine. Akşam birdaha ama yok sadec güzel kaka yapmasına yaradı. Ehi.. ehi.

Dr a gittik, giderken sabah erken kalkıp yaptığım ekmekten de iki adet Gökmen bey için paketledik. Yalnız benim şu paketleme işini hafife almamam lazım. Ekmekler süper oluyor çünkü. Talipliside çok. Kızım şu aralar yemiyor ama bu kısa bir hastalık dönemi geçecek. Eh paketleme iyi olursa daha çok sükse yaparım diilmi. Gökmen bey e verirken; yakında yumurta, tavuk neyinde getireceğiz bilginize dedim. Çok güldük. Köy dr. olacağım ben diyor.

Ada iğnelik diil henüz ama istediğim iyileşmeyide göstermemiş diyor dr. Boğazı hala kötü. Bu yüzden hala ateşli. Dolven daha kuvvetli diye, ateş düşürücü olarak ona geçtik ve yeni bir burun spreyimiz var. Birde alerjik burun tıkanmaları için bir ilaç. Bayramımız olsun, birsürü ilacımız var. Pazartesi ye iyileşme olmassa iğneler başlayacak. Bu arada şımarıklı had safhada tabi.

Yarın sevdiğimiz arkadaşımızın doğumgününe katılamayacağız maalesef. Pazar günü müsamereye güç kalsın. Bakalım ne olacak.

Kızımla pilates yaparken. Evvvet o şişko benim. Resim1
Öperim.

Şişko anne Çiğdem

6 yorum:

mine dedi ki...

canım benim ya ilk müsameresine bomba gibi gitsin dua edeceğim ...
ya bana ne ya ben de isterim o ekmekten, tabii orlara gelince : )

sağlıklı, mutlu, bol denizli günler deniz için illa para da gerekmiyor yani gerekiyor da hani günübirlik vs yeterki isteyin değil mi becerikli annedir Çiğdemimiz : )

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine cim,

Dualarına ihtiyacımız var, hem de çok.
Ver bakiim sen posta adresini bana.
Belli mi olur, hediye gelir sana.

Evvet Ada kız iyi olsun da bakacağız bir hal çaresine tatilin.

Öpeerim
Tatili gelmiş anne Çiğdem

annelili dedi ki...

Çok geçmiş olsun, umarım çabuk iyileşir.
Keçeyi sormuşsun biraz keskin bir makas işi çözmeye yetiyor. kolalı kumaş gibi kalıbı üstüne koyup kolayca kesebilirsin. Çok kalın bir keçemi aldın acaba?

dokuzuncubut dedi ki...

Ada'ya çoook geçmiş olsun. Müsamerenin heyecanıyla iyileşir tez zamanda annesi. Müsamere de ne yapacaklarmış ben de çok merak ettim. Yazısını bekliyeceğim merakla.
Sevgiler:)

Oglak Kizlari dedi ki...

Yasemin im,

Cevap için sağol. Keçe ipek gibi ve ince. Çok zekice işlenmiş. Makas problem herhalde. Bakalım.

Sanatkar anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Dokuzuncu bulut,

Meraktan öleceğim billahi.
Anlatırım hiç meraklanma sen.
Bakalım resim çekebilecekmiyiz.

Dün gece nihayet burnu açık uyud kızım. :-)

Öperim.
Cengaver anne Çiğdem